ELLE Digital Cover Star: De glorieuze opkomst van Madelyn Cline

Het is een duidelijk, bepalend, definitief moment waarop een ziel boven alles uitstijgt en een ster wordt. Sommige mensen noemen het de sterrengloed. Voor anderen is het de uitstraling die ze uitstralen: een golvend effect; de vibes veranderen wanneer ze een kamer binnenkomen.

Als het op Madelyn Cline aankomt, zijn er geen wiskundige formules die precies kunnen aangeven hoe ze de tijdgeest heeft kunnen vangen. Haar rol in het tieneravonturendrama van Netflix Buitenbanken, dat al snel een van de meest gestreamde shows van de dienst werd (het derde seizoen ging in première in februari), stuurde haar over de hoogten. De deal met American Eagle volgde. Ze had een korte boog als Tina in het tweede seizoen van Vreemdere dingen. Haar rol in de winterkaskraker Glass Onion: een mysterie van de messen werd geprezen door haar fans en nog wat meer.

Knip een schouderjurk met ruches uit van Mac Duggal. Sieraden van Misho

“Ik dacht altijd dat acteren vergezocht was, iets dat zou kunnen gebeuren”, vertelt ze me terwijl ze deelneemt aan een Zoom-videogesprek. “Ik deed commercieel werk toen ik jonger was, en dat was geen keuze voor een carrièrestap. Ik vond het gewoon leuk om met mijn moeder en vrienden naar New York te gaan, omdat het leuk was om daar de zomer door te brengen. Acteren was een ver idee en ik wist niet hoe ik die kloof moest overbruggen.

Gletsjerblauwe satijnen gereconstrueerde bodysuit met kanten details van Burberry. Oorbellen van Viange Fine Jewels

Voordat ze op elfjarige leeftijd werd gescout door een modellenbureau en van New York haar soort thuis maakte, waren de bioscopen waar Cline als kind naar toe ging meestal leeg. Dit gaf haar een soort privé-ervaring met haar moeder. Het zou haar dingen laten voelen. De filmwereld zou haar nederig maken; ze zou vol ontzag de bioscoopzalen verlaten, in de nagloed van wat had kunnen zijn. De fantasie was sterk – zichzelf in de schoenen van die rollen plaatsen, zich voorstellen hoe ze recht zou doen aan een bepaald verhaal.

Champagne cocon kolomjurk van Shivan en Narresh

“Een van mijn vrienden was geobsedeerd door James Dean, dus ik koos zijn films uit het Lincoln Center in de openbare bibliotheek van New York, gefascineerd door al die oude films waar ik nog nooit van had gehoord”, zegt ze. “Maar de moderne films waren niet anders, omdat ik me herinner dat ik ernaar keek Titanic en snikkend. Ik wilde gewoon op elke mogelijke manier in de filmwereld zijn.

Tweed taps toelopende box-top, cargobroek in safaristijl, beide van Louis Vuitton. Oorbellen van Misho. Canvasschoenen van Louboutin

De dromen waren dichterbij. Naast het commerciële werk, voorbij de advertenties en de kleinere rollen, zou Hollywood zich voor haar openstellen. En het moment manifesteerde zich op de set van de donkere komedieserie Onderdirecteuren.

“Dat was de eerste keer dat ik het gevoel had, kijk, mam, ik heb het gehaald. Ik had een honingwagen met deze kleine treden die naar de deur leidden en een ster met mijn castnaam erop. Ik voelde dat ik hot shit was en was zo opgewonden, ‘zegt ze. “Elke baan heeft zijn eigen mijlpalen, maar toen veranderde er echt iets Buitenbanken gebeurd.”

Zilveren zardosi geborduurde blazer op een zijden basis van Anamika Khanna. Spijkerbroek van Levi’s

De Netflix-show schoot omhoog op manieren die ze niet had verwacht. Het is niet verrassend dat ze zich in de maalstroom van meerdere datinggeruchten bevond; ze herinnert zich een rij lieve fans buiten haar hotel tijdens de Glazen ui tour die zich uitstrekte over meerdere continenten.

Toen kwamen de angsten naar boven.

“Je ziet cijfers, je ziet sociale media, en dat is op zich wild, en het is moeilijk om de liefde te doorgronden”, zegt Cline. “Maar er is altijd yin en yang. Het is als het schaduwgedeelte van iets dat zich pas openbaart als de schijnwerper erop valt. Ik was, zoiets als stront. Ik moet mijn geld waar mijn mond is. Buitenbanken was geweldig, dus ik dacht, was het bliksem in een fles? Zouden we dit ooit kunnen recreëren?”

Jurk van STAUD. 2 Perles oorbellen van La Môme Bijou

Het kussen dat door de pandemie werd geboden, hielp. Van het kleine meisje zijn in South Carolina, waar ook Buitenbanken werd gefilmd, terwijl hij lege bioscopen in waadde en door dvd’s van James Dean bladerde in het Lincoln Center, was de wereld plotseling uitgebreid. Cline vond nieuwere manieren om zichzelf uit te drukken, om zichzelf naar buiten te brengen. Het had geen zin om je te verstoppen of je terug te trekken in een schelp. Na de Buitenbanken salaris, ze kocht vrijwel alles bij Urban Outfitters.

Zilveren zardosi geborduurde blazer op een zijden basis van Anamika Khanna. Spijkerbroek van Levi’s

Tijdens de wereldpremière van Glazen ui in Toronto was ze op haar chicste best in een zwart kanten Armani-nummer met een peplum-taille. Ze werd geappt met Jadon Boots van Dr. Martens met een andere fan die het ook droeg. Van haar 2021 MTV Movie and TV Awards Versace rode jurk tot de Mônot statement-jurk bij de American Music Awards 2021 tot een Armani Privé met een topje met spaghettibandjes, mode is een allesomvattende wereld voor Cline.

Veren strapless mini-jurk van Mac Duggal. Florere oorknopjes van Swarovski

“Normaal draag ik alleen mijn joggingbroek en een t-shirt. Maar als ik word gestyled voor een rode loper-optreden, ben ik me ervan bewust dat het verkleden is. Je trekt het aan en voelt alsof je je verkleedt voor een ander personage. Soms zijn de brutaalste keuzes vaak de beste.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *