Het plezier van trainen op een trampoline

Te wens om trainingen op een trampoline te proberen, is de laatste tijd steeds prominenter in mijn gedachten. Voor niet-ingewijden zijn trampoline-workouts zoals ze klinken: springen op een trampoline om te oefenen (hoewel de trampolines kleiner zijn en de bewegingen specifieker zijn). Mijn interesse is misschien voortgekomen uit alle leuke Instagram-haspels en foto’s van groepstrampolinelessen, of mijn dorst om nieuwe trainingen uit te proberen, of – laten we eerlijk zijn – een pijn om weer kinderlijk plezier te hebben te midden van zoveel ” volwassen worden.”

Wat de reden ook was, ik besloot uiteindelijk de knoop door te hakken. Carpe diem toch? En spoiler alert: ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb.

Ik ben ook niet de enige die nieuwsgierig is naar deze praktijk. Volgens Google Trends neemt het aantal zoekopdrachten naar fitnesstrampolines toe, een stijging van 60 procent in de afgelopen dagen. Dit kan gedeeltelijk zijn omdat experts geloven dat het een plezierige, unieke activiteit is die met name gunstig kan zijn voor je fysieke en mentale gezondheid (waar we zo op terug komen).

Hoe mijn eerste trampolineles was

Voor mijn online lessen en trampoline besloot ik te kijken naar The Ness, het eerste trampoline-fitnessbedrijf waarvan ik had gehoord, hoewel er andere merken zijn die rebound- of bounce-lessen aanbieden (twee andere namen die je deze lessen vaak zult horen noemen) , inclusief obé, body by Simone, en LEKFIT, een rebounderstudio die beroemdheidstrainer Lauren Kleben begon vanuit haar garage in Los Angeles.

Hoewel The Ness in New York City is gevestigd, heeft het talloze online trainingslessen die een “op dans gebaseerde, bewegingsgerichte fitnessmethode” zijn waarvan je volgens hun website in je eigen tempo kunt genieten. Als iemand die van een goede Zumba-les houdt en het op prijs stelt om pauzes te kunnen nemen wanneer dat nodig is, dacht ik dat The Ness perfect bij mij paste.

“Ik hou van de trampoline omdat het weinig impact heeft, maar het ontbreekt niet aan intensiteit”, vertelde Colette Dong, mede-oprichter van The Ness, eerder Wel+Goed. “Dus het is echt een hoge adrenaline, het is nog steeds cardio, en het zorgt ervoor dat je hele lymfestelsel leegloopt en in beweging komt”, zegt ze. “Als je omhoog gaat, lift je gewicht, en als je naar beneden gaat, ben je drie keer zo zwaar, dus bij elke sprong pomp je dat lymfestelsel op.” Dus stuiteren helpt je interne ontgiftingsproces optimaal te werken om cellulair afval, bacteriën en ziekteverwekkers te elimineren, terwijl het ontstekingen vermindert, ziekten voorkomt en een goede spijsvertering bevordert.

Hier is hoe een trampolinetraining eruit ziet om je een idee te geven:

Toen ik eenmaal een trampoline van The Ness vroeg en kreeg, heb ik hem meteen in mijn achtertuin in elkaar gezet. Ik moet toegeven dat ik een beetje high werd van het feit dat ik het zelf heb gebouwd (hoewel het zo gemakkelijk was, was dit niet echt een prestatie). Daarna bekeek ik de lessencatalogus op mijn laptop en koos Lil’s ‘simple bounce #2’, dat is 20 minuten. (Ik wilde in het begin niet te hard beginnen!) Ik zette mijn laptop op een terrasstoel en begon te springen.

Na een paar snelle sprongen op de trampoline, maakte ik mijn innerlijke kind los en voelde ik me weer zeven jaar oud. Ik bedoel, je hoort over het belang van het doen van bewegingen die je leuk vindt, maar ik wist niet dat ze zo leuk konden zijn, weet je? Meer in het bijzonder hield ik vooral van de jumping jacks en “scissor” moves in Lil’s video. Bovendien was ze bemoedigend en speelde ze de hele tijd leuke liedjes, wat voor mij een cruciaal onderdeel is van elke les.

De trampoline en virtuele workouts zijn wel even wennen. Ik voelde me af en toe een beetje wiebelig (wat te verwachten is, vooral als je al een tijdje niet op een trampoline hebt gestaan), maar over het algemeen voelde ik me veilig. Mijn lichaamsgewicht werd ondersteund, de trampoline was groot genoeg en Lil stelde me gerust.

Ik was verrast door hoe low-key hardcore het was. Het duurde niet lang of mijn benen deden pijn.

Ik was verrast door hoe low-key hardcore het was. Het duurde niet lang of mijn benen deden pijn. (Voor de context: ik sport niet elke dag en doe zelden aan enige vorm van krachttraining, maar ik speel wel volleybal en/of wandel of dans vrij regelmatig.) Ik moest absoluut pauzes nemen om gewoon te ademen en mijn benen een minuut, maar dit werkte perfect omdat ik de video gewoon kon pauzeren. Bovendien hoefde ik maar een paar minuten te rusten voordat ik er weer aan toe was, dus het was fijn om dagen daarna niet helemaal weggevaagd te zijn of pijn te hebben (zoals na een aantal trainingen).

Mentaal voelde ik me een beetje zelfbewust over het feit dat ik niet zo snel of gestaag kon springen als de instructeur. Haar sprongen waren zo consistent en schoon, en de mijne waren … niet. Ik moest mezelf eraan herinneren dat het oké is. Ik bewoog mijn lichaam en had plezier – en daar gaat het tenslotte om! Ik herinnerde mezelf eraan dat dit mijn trainingstijd was en ik wilde doen wat ik moest doen om het duurzaam, comfortabel en leuk te maken.

Ik zeg dit allemaal om het nemen van pauzes en het kiezen voor aanpassingen te normaliseren. Hoewel beweging veel voordelen heeft voor de geestelijke gezondheid, weet ik uit de eerste hand dat het je ook snel naar beneden kan halen, als je jezelf vergelijkt. (En wat dat betreft, zou ik willen dat er meer vertegenwoordiging was van verschillende instanties onder fitnessinstructeurs.)

Wat ik wou dat ik had geweten voor mijn eerste bounce-les

Als je geïnteresseerd bent in trampolinefitness, dan is dit wat je moet weten: Trampolinelessen omvatten een verscheidenheid aan bewegingen. Hoewel de soorten sprongen variëren, kun je om te beginnen bijvoorbeeld ook armgewichten of eenvoudige rekoefeningen toevoegen. Dit type oefening is geweldig als je krachttraining, cardio, balans en het leren van choreografie wilt combineren.

De gezondheidsvoordelen zijn er ook allemaal. Je hebt waarschijnlijk al gehoord over hoe, om te citeren Legaal blond: “Door te sporten maak je endorfine aan, [and] endorfines maken je gelukkig.” Bovendien helpt lichaamsbeweging bij angst, stemming en andere psychische aandoeningen, en dat is naast de fysieke voordelen. Met trampolinefitness in het bijzonder kijk je naar meer kracht, verbeterde botdichtheid, betere balans, een gezonder hart, stressvermindering en – uiteraard – plezier.

“Snel bewegen en stuiteren, zoals we doen bij een trampolinetraining, helpt bij het ontladen en loslaten [stuck] energie, wat ook resulteert in het vrijkomen van dopamine, een ander feel-good hormoon. “-Anna Hindell, LCSW-R, therapeut

“Bounce is een van de beste dingen die je voor je lichaam kunt doen”, zegt Aly Giampolo, CPT, een van de mede-oprichters en bounce-instructeurs bij The Ness. “Het is een van de weinige trainingen die een hoge intensiteit heeft en tegelijkertijd weinig impact heeft.”

Dus als u gewrichtspijn ervaart, kan dit een betere manier voor u zijn om in beweging te komen. “Door de zachte mat en koorden kan de trampoline ‘meegeven’ zodat versnelling en vertraging worden opgevangen”, legt Dong uit. “Dit kan tot 80 procent van de schok van het landen van een sprong elimineren, waardoor het gemakkelijker wordt voor je lichaam.”

De “geef” -factor maakt trampoline-workouts inclusiever, wat enorm is. “We hebben al meer dan 9 jaar klanten die begonnen toen ze 40 waren en nu naderen [their] jaren 50 zonder te vertragen of een beat te missen, ‘deelt Dong. “De trampoline is ook gunstig voor nieuwe en aanstaande moeders omdat het de bekkenbodem versterkt.”

Door middel van bounce-lessen kun je ook emoties en emotioneel ongemak loslaten die als het ware ‘vastzitten’. “Als we angstig of gestrest zijn, hebben we emoties en energie in ons lichaam opgeslagen”, zegt Anna Hindell, LCSW-R, CIYT, een therapeut bij Choose Therapy. “Snel bewegen en stuiteren, zoals we doen bij een trampolinetraining, helpt bij het ontladen en loslaten [stuck] energie, wat ook resulteert in het vrijkomen van dopamine, een ander feel-good hormoon.

Ik heb dit zelf gemerkt. Door te springen voelde ik me meteen gelukkiger en leidde het af van andere zorgen. Ik liet mijn angstige energie los door beweging en voelde me daarna redelijk goed over mezelf.

Hindell gelooft dat een rigoureuze, maar leuke training een fantastische manier is om je humeur te verbeteren. En dat is het precies: het is logisch dat leukere oefeningen beter zijn voor je welzijn (althans in sommige opzichten), toch?

Beste bounce-praktijken om in gedachten te houden

Als je dezelfde gevoelens hebt als ik – opgewonden, maar ook nerveus over het onbekende aspect – deelt Giampolo tips om je geest te kalmeren.

1.Zorg ervoor dat uw trampoline op een vlakke ondergrond staat

Een hardhouten vloer, tapijt, gras en zand zijn allemaal voldoende, zolang ze maar vlak zijn, zegt Giampolo. (Mijn achtertuin heeft een lichte helling, wat mijn kuitpijn en wiebeligheid mogelijk heeft verergerd.)

2. Let op hoe je springt

Giampolo moedigt aan om laag te blijven, niet naar hoogte te springen, je buikspieren en de achterkant van je benen te gebruiken, je knieën licht gebogen te houden en energie naar beneden te brengen via je hielen. (Dong deelde ook trampolinefouten met Well+Good, die de moeite van het bekijken waard zijn.)

3. Pas zetten naar wens aan

Je kunt het bounce-aspect zelfs elimineren, zegt Giampolo, als dat comfortabeler is. De bewegingen hoeven niet op een trampoline gedaan te worden.
Kies de juiste schoen. Meer specifiek, een tennisschoen die ondersteunend, licht en redelijk plat is. Meer ondersteunende schoenen met hogere platforms kunnen het balanceren moeilijker maken, legt ze uit. (Ik kan dit bevestigen, oeps!)

Ondertussen is de grootste aanbeveling van Hindell om naar je lichaam te luisteren en jezelf niet te hard, te snel te pushen. Bouw je zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen op. “Stuiteren kan je hartslag snel verhogen, dus als je nieuw bent, wil je springen en regelmatig pauzeren”, zegt ze. Bovendien zijn kortere en frequentere springsessies het beste voor je geestelijke gezondheid, voegt ze eraan toe.

klaar om te beginnen? Ik raad aan een les te kiezen die ongeveer de helft van de lengte van een typische training voor jou is, tenminste voor je eerste bounce-sessie. Vervolgens kun je erachter komen wat je zoekt, of dat nu gewoon springen is, springen met gewichten of een combinatie van beide. (FWIW, Giampolo zegt dat veel van haar klanten genieten van lessen waarbij zowel met als zonder gewichten wordt gesprongen.)

Het is van vitaal belang om een ​​opwindende trainingsroutine voor u te vinden. “Als je een training wilt starten die ook je geestelijke gezondheid ondersteunt, moet je iets doen dat je leuk, handig en betaalbaar vindt om belemmeringen voor de training weg te nemen”, zegt Hindell.

Wat dat betreft kunnen de kosten een barrière zijn om lessen te bouncen, maar het voelt voor mij de moeite waard

Hoewel de prijs niet goedkoop is – een maandelijks digitaal abonnement op The Ness kost $ 39,99 – is de kwaliteit solide. Maandelijkse digitale abonnementen van obé ($ 25), LEKFIT ($ 34,99) en body by Simone ($ 19,99) zijn allemaal vergelijkbaar, en er zijn ook gratis trampoline-workouts op YouTube die je thuis kunt proberen. De grootste investering vooraf is het kopen van een trampoline – verreweg het meest populaire merk voor bounce-studio’s zijn Jumpsport-trampolines, die beginnen bij ongeveer $ 240. Ter informatie: de meeste eigen trampolines die studio’s aanbieden, worden geproduceerd in samenwerking met Jumpsport. De Ness-trampoline kost bijvoorbeeld $ 499,99 en is door hen ontworpen. Dus een manier om jezelf wat geld te besparen, is door een trampoline uit de eerste of tweede hand online te kopen.

Uiteindelijk vind ik het het waard. Trampoline-workouts zijn intenser dan ik had verwacht, maar ik heb wel veel plezier gehad. Bovendien vermoed ik dat sommige van de moeilijkere onderdelen, zoals balans en mentaal comfort, gemakkelijker zullen worden naarmate ik meer bounce-sessies doe. De volgende keer ben ik van plan om meer van de bewegingen die ik leuk vond op te nemen en minder van de bewegingen die ik niet deed.

Ik ben ook van plan mezelf eraan te blijven herinneren dat lichaamsbeweging niet gaat over ‘er mooi uitzien’, maar over plezier hebben en je goed voelen. En laten we zeggen dat hoewel ik altijd een speciaal plekje in mijn hart zal hebben voor volleybal, ik eerder absoluut tegen een vriend heb gezegd hoe leuk het is om op mijn nieuwe trampoline te springen.

Onze redacteuren selecteren deze producten onafhankelijk. Als u een aankoop doet via onze links, kan Well+Good een commissie verdienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *